Antwoorden op vinylvragen

Radio DJ Wouter van der Goes is in de wereld van het vinyl gedoken. In een serie Wouter over de toeren gaat hij op zoek naar de antwoorden op diverse vinylvragen. Hoe wordt vinyl gemaakt en kun je een gouden plaat afspelen?

Vier vinylfilmpjes

Inmiddels heeft hij vier vragen beantwoord en van ieder antwoord een filmpje gemaakt

In aflevering 1 ging wilde hij weten hoe vinyl wordt gemaakt. Daarvoor bracht hij een bezoek aan de grootste platenperserij van Europa, Record Industry in Haarlem en bracht het hele proces in beeld. Van de pvc-korrels tot de volledig ingepakte zwarte LP!

In de tweede aflevering gaat hij in op scratchen. Dit fenomeen was in de jaren ’90 samen met de hiphop super populair. Maar wat is scratchen nu precies en hoe je dat? In deze aflevering vertelt master scratcher DJ Jean alles over scratchen.

In aflevering 3 gaat het over de platenspeler. Je kunt een spiksplinternieuwe kopen, maar je kunt ook voor een paar tientjes een uitstekende tweedehands platenspeler kopen. Waar moet je dan op letten?

In de vierde aflevering gaat Wouter in op de vraag: Kun je een gouden plaat afspelen? Zo’n gouden plaat ontvang je als er 20.000 stuks zijn verkocht. Maar hoe wordt een gouden plaat gemaakt? En kun je die ook afspelen? Zie het antwoord in onderstaande video.

Plaats een reactie