Bijzondere platenbeurzen in september

In september vinden er tientallen platenbeurzen plaats. De meeste bijzondere platenbeurzen hebben we in dit artikel op een rijtje gezet.Op 8 september vindt de platenbeurs in Kampen vindt voor de derde keer plaats in MFC ’t Ukien. De organisatoren noemen dit ‘de gezelligste platenbeurs van het Noorden’. In het stadspark, aan de rand van de middeleeuwse Hanzestad Kampen, kun je scharrelen langs de dan 100 meter kramen volgepakt met vinyl en CD’s. De beurs duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie vind je Platenbeurs Kampen Facebook

Ook op 8 september is de Pop Monument Vinylmarkt in Bergen op Zoom. Door de hele stad kan je in opengestelde monumenten genieten van live optredens van diverse bands. De vinylmarkt word gehouden in de (korte) Bosstraat. Meer informatie vind je op Facebook.

Nog een platenbeurs op 8 september is het Blue Crate Vintage Vinyl Festival in Oosterhout. Deze valt samen met het Blues en Rockweekend en wordt gehouden in het Theater de Bussel. Je bent welkom van 11.00 tot 18.00 uur en de toegang is gratis. De foyer wordt omgebouwd tot marktplein en iedereen die elpee’s of eepee’s te koop wilt aanbieden kan dat doen door blauwe kratten (de zogenaamde blue crates) te huren. Ook is er live-muziek.

Op 9 september kun je naar Klankmotiv in Leeuwarden. Dit is een muziekbeurs voor iedereen die van muziek houdt. Het is een eendaags evenement voor fonofanaten, audiofielen en cratediggers. Je vindt er retro vinyl, cassettebandjes, posters en merchandise van platenlabels. Meer informatie op Facebook.

Op 16 september is er een vinylmarkt en cdbeurs voor metal fans: De jaarlijkse Metal Record Fair in Eindhoven wordt gehouden in  Dynamo. Meer dan 75 meter aan kraampjes met vinyl en cd’s. De markt en de bar gaan om 12:00 uur open en de entree is gratis!

Metal Record Fair

De Amsterdamse Platen en CD Beurs in de RAI op 22 september wordt voor het 26ste opeenvolgende jaar georganiseerd. De beurs staat bekend als  een van de beste vindplaatsen voor zeldzame muziek. Veel soul- en disco klassiekers van de jaren ‘70, elektro uit de jaren ‘80, exotica uit alle jaren en de eerste housekrakers uit de jaren ‘90. Ook veel nieuwe titels te vinden, een uitgebreide collectie hiphop op vinyl, originele funkplaten, fantastische obscure reggae, onovertroffen jazzuitgaven en veel originele releases.

Amsterdamse Platen en CD Beurs

Op 23 september kun je naar de Mega platenbeurs in Zwolle. Het is de allergrootste ééndaagse platenbeurs van Europa. Drie hallen in de IJsselhallen vormen het decor van een mega platenwinkel en is er live muziek in het restaurant. En er kan niet alleen muziek worden gekocht, maar er kan ook naar muziek worden geluisterd. De live optredens maken van deze platenbeurs een compleet muzikaal festijn. Organisator is Variaworld.

Op zondag 30 september kun je naar de Platenbeurs Oldies Club Neerkant. Je kunt terecht bij de standhouders uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Er kan niet alleen gekocht worden op deze vermaarde beurs; er kan ook door iedereen verkocht of geruild worden.

platenbeurs in Neerkant
Meer bijzondere platenbeurzen

In de maand september worden veel meer bijzondere platenbeurzen georganiseerd. Hierboven vind je slechts een selectie. Wil je het totale overzicht, dan kun je terecht op diverse platenbeurs agenda’s. Op LP Vinyl vind je een agenda. Op de website Platenbeurzen vind je een overzicht met vinylmarkten van Nederland en België! Op muziekblog Let’s Groef vind je een uitgebreide platenbeurs agenda met de eerstkomende 30 vinylmarkten, platenbeurzen en andere muzikale markten. En op Kilroy Records staan alle Belgische platenmarkten opgesomd. En bekijk ook deze vinyl-evenementen eens!

BEZOEK DE PLATEN VERZAMELEN SHOP
 

Een reactie plaatsen