Bijzondere vinylbeurzen in oktober

Oktober is een hele goede maand voor de platenverzamelaar! Er vinden talloze mooie platenbeurzen plaats. De meest bijzondere vinylbeurzen hebben we in dit artikel op een rijtje gezet.


The Vinyl Countdown

Op 6 oktober kun je naar Platenbeurs, Radion x The Vinyl Countdown. Platenboeren brengen hun collecties aan cd’s, lp’s, 12″ singles en andere muziekgerelateerde spullen mee naar de exporuimte. Ook zijn er DJs aanwezig die eigen platen draaien, maar ook jou de kans geven om je mogelijk nieuwe aanwinst te beluisteren. Wees tussen het zoeken op je hoede, want The Vinyl Countdown kan je zomaar vragen om over je collectie of nieuwe platen te vertellen tijdens korte interviews. Parkeerplekken zijn aanwezig voor de deur! Meer informatie vind je op Facebook.

Zondag 7 oktober is een een geode dag voor vinylverzamelaars en koopjesjagers van muziek. In het Boudewijn Seapark in Brugge komen muziekdealers uit België, Nederland, Duitsland en Engeland bijeen om hu waar te slijten op de grootste platenbeurs van Brugge en omstreken. Je kunt er terecht voor cd’s, vinyl en allerhande muziekmemorabilia. Check Facebook voor meer informatie.

bijzondere vinylbeurzen
Niks leuker dan plaatjes scharrelen op een platenbeurs. Bron afbeelding: Clem Onojeghuo via Unsplash.

De grootste platenbeurs en cdmarkt van Overijssel vindt plaats op 7 oktober in de Metropool te Hengelo. Hier vind je altijd wel wat van je gading, want het aanbod is zoals altijd groot en gevarieerd en niet alleen professionele verkopers maar ook particulieren. Er liggen nog behoorlijk wat pareltjes op zolders dus wil je niet kopen maar juist verkopen dan is dit je kans om je waar aan te bieden! In het muziekcafé kan je natuurlijk terecht voor een kop koffie, al dan niet met een lekkere neut ernaast. Een walhalla dus voor mensen die graag een plaat of cd opzetten dus! Meer informatie op Facebook.

Vinylbeurs Het Bolwerk in Apeldoorn wordt op 13 oktober gehouden. Het is de tweede editie van deze platenbeurs. Hier vind je meer dan 70 meter aan vinyl en CD’s. Gratis entree en parkeren. Ook is er live muziek en drinks and food. Meer informatie vind je op Facebook.

Hou je van jukebox muziek en rock-‘n-roll. Kom dan op 13 en 14 oktober naar de Rock around the Jukebox Experience in het Autotron te Rosmalen. Je waant je even terug in de tijd met centraal op de beursvloer enkele honderden jukeboxen. ’s Middags is er live muziek en buiten staan oldtimers te pronken om bekeken te worden. De entree bedraagt €15,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie vind je op de website van het Rock around the Jukebox Experience.

De Grote Rijense Platen- en CD-Beurs is te bezoeken op 14 oktober. Handelaren uit het hele land zullen lp’s, cd’s en singles te koop aanbieden, in alle stijlen en alle prijsklassen. Meer dan 100 meter aan tafels, vol met lp’s, cd’s, singles en allerlei ander muziek moois staan op jullie te wachten. De entree bedraagt 2 euro, maar je krijgt je het eerste drankje gratis. Meer informatie op Facebook.

rijense platenbeurs

Op 21 oktober kun je de Grote Bossche platenbeurs in de Brabanthallen bezoeken. Hier vind je ruim tweehonderd meter aan kramen worden gevuld met lp’s, cd’s en andere muziek gerelateerde zaken. Voor ieder is wat te vinden, in alle prijsklassen: van punk tot funk en van Hollands tot house.  Ga opzoek naar cd’s, dvd’s en lp’s. Meer informatie vind je op Facebook.

Ook op 21 oktober kun je de Crate Diggers Record Fair bezxoeken. Deze vindt plaats op het NDSM-terrein. Deze platenbeurs is een onderdeel van het Amsterdam Dance Event. De beurs wordt georganiseerd door Discogs en ADE Hangover. De entree is gratis. Meer informatie vind je op Facebook.

De laatste in dit rijtje met bijzondere vinylbeurzen is de Beatles Collectors Meeting Beat-Meet die op 27 oktober wordt gehouden in Scheltema in Leiden. Je vindt er platen, cd’s, boeken en memorabilia. Meer informatie vind je op de Beatles Fanclub en op Facebook.Beatles Collectors Meeting Beat-Meet

Meer bijzondere vinylbeurzen

In de maand oktober worden veel meer bijzondere vinylbeurzen georganiseerd. Hierboven vind je slechts een klein aantal markten. Wil je het totale overzicht, dan kun je terecht op diverse platenbeurs agenda’s. Op LP Vinyl vind je een agenda. Op de website Platenbeurzen vind je een overzicht met vinylmarkten van de Lage Landen. Op muziekblog Let’s Groef vind je een platenbeurs agenda met de eerstkomende 30 vinylmarkten in Nederland en België. Op Kilroy Records en GG REcords staan alle Belgische platenmarkten opgesomd. En bekijk ook deze vinyl-evenementen eens!

BEZOEK DE PLATEN VERZAMELEN SHOP
 

1 gedachte over “Bijzondere vinylbeurzen in oktober”

  1. Op 7 oktober is er ook een door Mind Music georganiseerde 9de Platen- en CD beurs in recreatiecentrum H2O in Harmelen (Woerden). Deze regionale beurs heeft 80m. aan stands met verkoop van vinylplaten, cd’s, mdvd’s en andere muziek gerelateerde items. Minimaal 200 bezoekers komen altijd naar deze als gezellig en sfeervolle beurs. De beurs is geopend van 11.00 tot 16.00 uur en de entree kost € 2,00. Het parkeren is gratis en het is te belopen vanaf een bushalte. Zie voor verdere informatie https://www.facebook.com/MindMusicEvents

Een reactie plaatsen