50ste editie Mega Platen en CD Beurs

Op 17 en 18 november is het feest voor Recordplanet. Dan vindt namelijk de 50ste Mega Platen en CD Beurs Recordplanet plaats. De platenbeurs wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht met veel special guests en bijzondere exposities. 

Mega Platen en CD Beurs

Op deze mega platenbeurs is het walhalla voor muziekliefhebbers en muzikanten. Je kunt er platen kopen, boekpresentaties bijwonen, live optredens zien en exposities bezoeken op het gebied van muziek. Dit keer kun je bovendien naar drie grote exposities. De eerste getiteld Amazing Album Art is samengesteld door popcultuurexpert Johan Kugelberg (USA). Vijftig zeer bijzondere platen met speciale hoezen zijn te zien. Sommige hoezen zijn door de artiest zelf gemaakt of door beroemde kunstenaars zoals Andy Warhol of Karel Appel. Andere platenhoezen zijn controversioneel, uit de handel genomen of door platenmaatschappijen nooit uitgebracht.

Op een andere expositie is een groot deel van het persoonlijk archief van Peter Hook te zien. Bassist Hook speelde samen met Ian Curtis in Joy Division en New Order. Omega Auctions (UK) toont het gehele weekeinde de beste stukken uit Hook’s privé collectie.

Op de video hieronder wordt een impressie gegeven van de 48ste Mega Platen en CD Beurs. Deze 50ste editie van deze wereldberoemde platenbeurs wordt nog spectaculairder!

Optredens

Tijdens deze Mega Platen en CD Beurs zijn er optredens met Meet and Greets van Gruppo Sportivo en Bert Heerink (Vandenberg). Gruppo Sportivo lanceert op 16 november a.s. het eerste album in 14 jaar getiteld Great en Bert Heerink presenteert en signeert zijn onlangs op het Strengholt label verschenen dubbel elpee getiteld Officially (G)old. Daarnaast treden er diverse dj’s op en de Utrechtse formatie Grey Nomad.

 Vinyl Persen

In Nederland heeft vinylfabriek Record Industry Haarlem de cd- en downloadperiode overleefd. Deze platenfabriek perst vinyl voor heel Europa en zal op de beursvloer door middel van diverse demonstraties tonen hoe dit proces in werking gaat. Speciaal voor de vijftigste beurs heeft Record Industry een vinylplaat geperst met medewerking van Tim Knol en zijn Amerikaanse muzikale vriend Kevn Kinney (frontman van Drivin’ N’ Cryin’). Beide hebben een nummer van elkaar opgenomen en een aantal van deze unieke en gelimiteerde singles zal tijdens de beurs worden gelanceerd en gratis worden verspreid onder de bezoekers.

Psychedelische Posters

Pink Floyd, Jimmy Hendrix en de Beatles traden midden jaren 60 op in de fameuze UFO club in Londen. De posters voor deze club werden onder andere ontworpen door Nigel Waymouth en zijn tegenwoordig zeer gezocht. Een groot aantal originele exemplaren zijn te bewonderen op de beurs en Waymouth is persoonlijk aanwezig voor tekst en uitleg.
Mega Platen & CD Beurs

Andere activiteiten

Naast de jacht op vinyl, is er nog veel meer te doen op deze Mega Platen en CD Beurs:

  • Omega Auctions (UK) veilt bijzondere en zeldzame vinylplaten op zaterdag.
  • Popcultuurhistoricus Peter Sijnke lanceert op zaterdag zijn nieuwste boek over Frank Zappa met medewerking van Vincent Bijlo, Peter Bolderman en Reina Heddema.
  • The Three Imaginary Boys presenteren de gratis pop quiz op zondagmiddag met veel prijzen zoals concertkaartjes.
  • Tobi Dahmen presenteert zijn laatste boek getiteld Fietsmod.

Meer informatie over de Mega Platen en CD Beurs

De deuren van de Jaarbeurs in Utrecht zijn geopend op zaterdag 17 november van 9.00 tot 17.00 uur en zondag 18 november van 10.00 tot 17.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via Recordplanet.nl en kosten 12,50. Entreekaarten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa en kosten 14 euro. Kinderen tot en met elf jaar gratis. Voor meer informatie e-mail naar: info@recordplanet.nl of kijk op de website en op Facebook.

 

Een reactie plaatsen