Plastic LP: De Sound of Plastic

Op de Kunststoffenbeurs in Veldhoven wordt de plastic LP gepresenteerd. Deze plastic LP is een milieuvriendelijke plaat die is ontwikkeld door het Green Vinyl Records project. Lees in dit artikel meer over de Sound of Plastic.


Sound of Plastic

De Kunststoffenbeurs 2018 vindt plaats op 26 en 27 september in Veldhoven. Het is de 20ste keer dat deze beurs wordt georganiseerd. Deze Kunststoffenvakbeurs is dé vakbeurs voor kunststof- en rubberindustrie waarbij de ontwikkelingen van de afgelopen jaren worden getoond, maar ook aandacht is voor grondstoffen, de evolutie van spuitgiettechnieken, matrijzenmaken, machinebouw, prototyping en meer. Op deze editie is bovendien aandacht voor de langspeelplaat. Op de beurs wordt namelijk een nieuw ontwikkelde kunststof en een speciaal spuitgietproces gepresenteerd, genaamd de Sound of Plastic.

Vinyl innovatie

De Sound of Plastic is een innovatie die is ontwikkeld door de Fontys Hogescholen en het Green Vinyl Records-project. Dit project is een samenwerkingsverband van 8 Nederlandse organisaties uit het bedrijfsleven, onderzoeksveld en onderwijs. Het doel van het Green Vinyl Records project is om het energieverbruik tijdens het LP productieproces terug te dringen.

Plastic LP

De innovatie behelst een nieuwe kunststof voor de langspeelplaat. Deze kunststof, een soort plastic, is vooral milieuvriendelijker. Een andere verbetering is dat deze LP beter dan ooit klinkt. Het is overigens pas weer voor het eerst van de vorige eeuw dat er een nieuwe productietechniek voor de langspeelplaten is ontwikkeld. De Sounds of Plastic is op alle twee de beursdagen te beluisteren en de plastic LP is te bekijken op de Kunststoffenbeurs in Veldhoven.

plastic LP
Bron afbeelding: Max Pixel

Kunststoffenbeurs in Veldhoven

De 20ste editie van de Kunststoffenbeurs 2018 vindt plaats op 26 en 27 september in congrescentrum, NH Koningshof in Veldhoven. Op de beurs wordt, naast de plastic LP, aandacht besteed aan actuele thema’s. Zo kun je meer te weten komen over circulaire economie, duurzaamheid, slimme grondstoffen, nieuwe materialen, kostprijsbesparing, innovatieve productiemethodes en productontwikkeling.

Lees ook het bericht over de formaten en afspeelsnelheden van vinyl.

Bronnen: Cad MagazineKunststof en Rubber, Pack Online

BEZOEK DE PLATEN VERZAMELEN SHOP
 

Een reactie plaatsen