November Platenbeursmaand

November is dé platenbeursmaand. En dat is te danken aan de beurs der beurzen: de 50ste Mega Platen & CD Beurs in de jaarbeurs in Utrecht. Maar naast deze megagrote vinylbeurs, zijn er heel veel andere vinylmarkten te bezoeken die de moeite waard zijn. In dit artikel hebben we de meest bijzondere vinylmarkten voor je opgesomd.Op 3 en 4 november kun je de boeken- en platenbeurs in Maastricht bezoeken. Het is een jaarlijks terugkerend festijn en wordt georganiseerd door Boeken voor Mensen. De nadruk ligt op de boekverkoop, maar er zijn ook grammofoonplaten, cd’s, dvd’s en bladmuziek te koop. De gehele opbrengst van de beurs komt ten goede aan diverse lokale goede doelen. Meer informatie vind je op de website van Boeken voor Mensen en op Facebook.

Op 4 november vindt er in Eelde een vinyl & cd markt plaats. De wordt gehouden  tijdens de vlooienmarkt in de veilinghallen van Eelde. De entreehal is volledig tot de beschikking voor muziekliefhebbers, en je vindt er alles op het gebied van muziek. Meer informatie staat op de website van organisator Vitalis markten.

Ook op 4 november kun je ook naar de XPO te Kortrijk. Daar komen muziekdealers uit België, Nederland, Duitsland en Engeland bijeen om hun waar ter verkopen op de platenbeurs van KDX. Meer informatie vind je op Facebook en op de website van KDX Fairs.

platenbeursmaand

OP 15 november kun je platen scharrelen op The Day Before platenbeurs in Utrecht. Deze beurs vindt plaats vlak voor de Platenbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht plaats. Meer informatie vind je op Facebook.

Op 17 en 18 november vindt de beurs der beurzen plaats: 50ste editie Mega Platen en CD Beurs. Dit jaar wordt er flink uitgepakt en zijn er behalve heel veel vinylplaten ook diverse special guests en bijzondere exposities.

Mega Platen & CD Beurs

In datzelfde weekend, op 18 november om precies te zijn, vindt in Kortrijk Vinylbeurs #3 plaats. Inmiddels alweer de derde vinylbeurs die Fat Pigeon organiseert. Je kunt hier terecht voor het betere opzoek- en roefelwerk, en te genieten van een resem lekkere drankjes, de betere tunes en heel veel vinyl. De entree is gratis. Meer informatie vind je op Facebook.

Vinylbeurs #3

25 november

25 november is wel een speciale dag, dan vinden er heel platenbeurzen plaats. En voornamelijk in België. Zo kun je de 10de editie van de Metal Record Fair te bezoeken in Brugge. Dit is de jaarlijkse platenbeurs voor liefhebbers van hardrock en metal. Je vindt er cd’s, vinyl en merchandise, labels, mailorders en metalshops. Meer informatie op Facebook.

In Gent vindt op deze dag de Ghent International Record Fair plaats. Het is dan verzamelen geblazen voor alle muziekfanaten. Dit is de vijfke keer dat de grootste platen- & cd-beurs van België wordt gehouden. De beurs brengt meer dan 125 verkopers uit binnen- en buitenland en dit over zo’n 600 lopende meter op een oppervlakte van 3500 vierkante meer. De nadruk ligt op verzamelobjecten, zoals vinylplaten, cd’s, promomateriaal, fanclubmemorabilia, posters, soundtracks en nog véél meer. Natuurlijk kan ook de gewone muziekliefhebber  er zijn slag slaan door het enorme aanbod van goedkope elpees, singels, cd’s en dvd’s. Meer informatie vind je op Facebook.

In Lommel kun je naar Ziel voor Vinyl komt er weer aan een platenbeurs georganiseerd door een club vrienden met een passie voor vinyl.  Naast mooie platen, zijn er ook lekkere pintjes aanwezig in het café.De platenbeurs vindt plaats in Bar-a-bas. Meer informatie vind je op Facebook.

Meer vinylbeurzen in november

Natuurlijk zijn dit niet de enige platenbeurzen in november. Er worden er veel meer  georganiseerd. Hierboven vind je slechts een klein aantal markten. Wil je het totale overzicht, dan kun je terecht op diverse platenbeurs agenda’s. Op LP Vinyl vind je een agenda. Op de website Platenbeurzen vind je een overzicht met vinylmarkten van de Lage Landen. Op muziekblog Let’s Groef vind je een platenbeurs agenda met de eerstkomende 30 vinylmarkten in Nederland en België. Op Kilroy Records en GG REcords staan alle Belgische platenmarkten op een rijtje. En bekijk ook deze vinyl-evenementen eens!

BEZOEK DE PLATEN VERZAMELEN SHOP
 

Plaats een reactie