De top platenbeurzen in december

Er zijn heel veel platenbeurzen in december. In de aanloop naar de feestdagen wordt een groot aantal vinylmarkten georganiseerd. In dit artikel hebben we de meest bijzondere vinylmarkten, platenbeurzen en andere muzikale evenementen voor je opgesomd.Platenbeurzen in december

Op zondag 2 december kun Rico’s Record Fair Almere. Dit is een platen- en cd beurs met meer dan 150 meter aan lp’s, cd’s, (maxi) singles en vele andere collectors items. De record fair wordt gehouden in de Sporthal Buiten. De entree bedraagt 4 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar gratis entree. De beurs wordt georganiseerd door Rico’s Record Fairs, die dit jaar voor deze platenbeurs organiseert. Meer informatie over deze record fair vind je op Facebook.

Je kunt 2 december ook vinyl scoren op de Brussels Vinyl Record Fair plaats in Galerie Ravenstein, in het centrum van de stad, tegenover het Centraal Station. Het is voor de 19de keer dat deze beurs wordt gehouden. Platenhandelaren uit de hele wereld verkopen platen. De entree is gratis en je treft meer informatie aan op de website en op Facebook.

Ook op 2 december kun je naar grootste Platen- en CD-beurs van de Achterhoek. Deze vindt plaats in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Hier worden duizenden lp’s, cd’s, singles en dvd’s aangeboden Meer informatie vind je op Facebook.

platenbeurzen in December

Op 9 december kunnen verzamelaars en koopjesjagers van muziek naar de Expo te Antwerpen. Muziekdealers uit België, Nederland, Duitsland en Engeland staan dan paraat voor de platenbeurs van KDX. The place to be ….!!! Meer informatie vind je op Facebook en op de website van KDX Fairs.

Op 9 december is er de Platen & CD Beurs in Weert. Hier vind je meerdan 30 nationale en internationale handelaren en verkopers aanwezig. Muziekliefhebbers, verzamelaars of nieuwsgierigen zijn op 9 december vanaf 11.00 uur welkom in Buurthuis Moesel. De toegang is geheel gratis en meer informatie vind je op de website van Bullshit Music en op Facebook.

platenbeurs in Weert

Op 15 december vindt de Record Fair Amsterdam plaats in de School. De beurs wordt georganiseerd in samenwerking met Rush Hour. Kom Er zijn meerder verkopers die tweedehands vinyl aanbieden. De toegang is gratis en meer informatie vind je op Facebook. Ook in Eindhoven vindt deze dag een platenbeurs plaats. En wel bij de Sociale Dienst in Eindhoven. Ook hier is de entree gratis en meer informatie vind je op Facebook.

Op 16 december kun je naar Plaatcafé 2018. Dit is een platenbeurs met strictly vinyl dj’s. De platenbeurs wordt gehouden in de N9 fabriek in  Eeklo in Oost-Vlaanderen. Wurm je door een voorraad oude, nieuwe of obscure vinyls en ga naar huis met een dikke smile op je gezicht. Bespreek je nieuwste aanwinsten tussen pot en pint aan de bar, of vraag aan de DJ of hij ze eens wil draaien. De toegang is gratis en meer informatie vind je op de website van de N9 fabriek.

Platenbeurs Villa Vinyl is te bezoeken op zondag 16 december 2018 in De Serre in Hasselt. Niet alleen draaien deejays vinyl voor de nodige sfeer en worden plaatjes geveild voor De Tuut van Tegenwoordig voor Music For Life 2018, ook worden mankementen aan je platenspeler deskundig becommentarieerd met advies. De entree bedraagt 2 euro en meer informatie vind je de website Focus op Hasselt.

Bezoek de Vintage Kilo Sale & Platenbeurs in Nijmegen op 23 december en je zult worden overspoeld door golf van nostalgie. Naast vintage kleding en accessoires  kun je ook platen beluisteren en vinyl scoren bij Dataflow Records. Meer informatie tref je aan op Facebook.

Tweede kerstdag, 26 december, is een dag van uitbuiken en plaatjes scoren. Dat kan op de platenbeurs in Haarlem. Deze wordt gehouden in de Beijneshal aan het Stationsplein. De beurs wordt georganiseerd door kroegeigenaar en platenverzamelaar Dick van den Berg. Meer informatie vind je op Facebook. Nog een platenbeurs op tweede kerstdag is de Herenthoutse cd- en platenbeurs in België. Er is een enorm aanbod van vinyl platen, cd’s , dvd’s, historische weekbladen, muziekverzamelingen. De zaal is open van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op Elvis Matters.

Op 29 december vindt voor de derde keer in theater D’n Bogerd in Drutende jaarlijkse Drutense Platenbeurs plaats. Tachtig meter aan tafels, vol met prachtige lp’s, goedkope cd’s en zeldzame singles. De entree en het parkeren zijn gratis. Meer informatie vind je op Facebook.

Drutense Platenbeurs

De allerlaatste platenbeurs van 2018 wordt gehouden op 30 december en vindt plaats in het Kolpinghuis te Nijmegen. Deze platenbeurs is te bezoeken van 11.00 tot 16.30 uur. Op de markt zijn platen van allerlei muziekstijlen en uit verschillende tijdperken te vinden: van AC/DC tot Abba en van disco en van reggae. De platenbeurs wordt georganiseerd door Dynamite Beurzen. Check de evenementen ook op Facebook.

Meer platenbeurzen in december

Natuurlijk worden er in december nog veel meer platenbeurzen georganiseerd. Hierboven vind je kleine selectie. Wil je het totale overzicht, dan kun je terecht op diverse platenbeurs agenda’s. Op LP Vinyl vind je een uitgebreide agenda. Op de website Platenbeurzen vind je een overzicht met vinylmarkten van Nederland en België. Op muziekblog Let’s Groef vind je een platenbeurs agenda met de eerstkomende 30 platenbeurzen in de Lage Landen. Op Kilroy Records en GG REcords staan alle Belgische vinyl- en cd markten op een rijtje en op Plattensammeln vind je alle platenmarkten in Duitsland. En bekijk ook deze vinyl-evenementen eens!

BEZOEK DE PLATEN VERZAMELEN SHOP

Een reactie plaatsen