Platenbeurzen in Februari

De kwaliteit van de vinylmarkten stijgt en stijgt. Dat geldt ook voor de platenbeurzen in februari. In dit artikel hebben een kleine selectie van cd- en vinylmarkten voor je op een rijtje gezet.

In Nijmegen kun je op 3 februari de Vinylmarkt in de Thiemeloods bezoeken. Op deze markt vind je een ruim en gevarieerd aanbod tweedehands lp’s en singles. Meer dan 10.000 platen. Van hiphop, soul, funk en jungle, tot house, oldies en newies en echte collecters-items. De toegang voor deze platenbeurs bedraagt €2,50 en dit is inclusief een kop koffie of thee.

Ook op 3 februari is de Metal Record Fair Roeselare. Dit gezelligste rock/metal café van België vind je cd’s, vinyl en merch van diverse distro’s, labels, mailorders en particuliere collecties. De entree is gratis.

Metal record fair

Op 9 februari is het weer tijd voor The Vinyl Countdown platenbeurs in Amsterdam. Deze platenbeurs vindt alweer voor de 4de keer plaats. Veel platenboeren brengen hun collecties aan cd’s, lp’s, 12″ singles en andere muziekgerelateerde spullen mee. Dus ben je op zoek naar r nieuw, tweedehands, reggae, electronic, jazz of pop? Hier kun je je hart ophalen. Ook zijn er DJ’s aanwezig die draaien wat er te koop is.

Vinyl Countdown platenbeurs

Op 16 februari vind in Warmond de Pop-Up Record Fair #4 plaats in de opslag van Spacejunkie Heel veel vinyl en heel veel collector items ook. De entree is gratis ener staan ook nog eens gratis drankjes klaar. Meer informatie vind je op Facebook en op de afbeelding hieronder.

Pop-Up Record Fair

Heb je niks met de liefde, maar wel met vinyl? Kom dan op 17 februari naar de 4de Valentijn platen en cd beurs in Diest met leuke standhouders en massaal veel bezoekers. De entree is gratis. Meer informatie vind je op Facebook.

Op 24 februari kun je naar Zwolle, want daar vindt de Internationale Platenbeurs plaats in de IJsselhallen. Dit is de grootste ééndaagse platenbeurs van Europa: drie zalen plus foyer vol met lp’s, singles, cd’s dvd’s blu-rays, merchandise en meer. Natuurlijk kun je ook genieten van live optredens en boekpresentaties. Je vindt er maar liefst meer dan 100 verschillende standhouders uit 7 verschillende landen. Een must voor de vinyl verzamelaar!

Nog veel meer platenbeurzen

In februari zijn er nog veel meer platenbeurzen te bezoeken. Op andere platenbeurs agenda’s vind je hierover veel meer informatie. Op het muziekblog Let’s Groef vind je een uitgebreide platenbeurs agenda met de eerstkomende 30 cd- en platenbeurzen in Nederland en België. Op LP Vinyl staat een agenda en ook op de website Platenbeurzen vind je een overzicht met vinylbeurzen van de Lage Landen. Op Kilroy Records en GG REcords zijn de Belgische vinyl- en cd beurzen verzameld en op Plattensammeln vind je alle vinylmarkten in Duitsland. En check ook deze vinyl-evenementen eens!

Platenbeurs aanmelden

Organiseer je een platenbeurs en wil je hier meer bekendheid aan geven. Dan kunnen we een blog aan jouw platenmarkt wijden. Stuur de achtergrondinformatie voorzien van beeldmateriaal naar lp[apenstaartje]vinylverzamelen.nl.

Een reactie plaatsen