Prachtige platenbeurzen in januari

Het nieuwe jaar begint weer goed! Er zijn heel veel platenbeurzen in januari. We hebben een groot aantal cd- en vinylmarkten in dit artikel voor je op een rijtje gezet.Platenbeurzen in januari

Op 6 januari vinden er tal van prachtige platenbeurzen plaats. Zo kun je de Platenbeurs in Dok Zuid in Apeldoorn bezoeken. Hier zijn circa veertig stands van standhouders uit Nederland, Duitsland, Engeland en België aanwezig. Er is altijd een optreden Meet & Greet van een aansprekende artiest. Meer informatie vind je op Facebook. Ook kun je terecht in België en wel op de cd & platenbeurs in Waregem in België. De beurs wordt georganiseerd door Hobbyclub 13. In Middelburg kun je ’s middags de Platenbeurs in 77 bezoeken. Deze vindt plaats in Café Seventy-Seven. Hier vind je de mooiste pareltjes, de fijnste klanken uit de zwarte groeven, de “die had ik nog niet” platen of welk vinyl dan ook. Meer informatie vind je op Facebook.

Op de achtste editie van de Film- en vinylbeurs 2019 op 13 januari zijn alle film- en platenliefhebbers van harte welkom Hier vind je oude filmaffiches, attributen, foto’s en gadgets. Ook de liefhebbers van vinyl komen aan hun trekken. Lp’s, maxi’s, singles en de daarbij horende platenhoezen … zowel verzamelaars als koopjesjagers kunnen hier terecht. Meer informatie vind je op Facebook.

Op 19 januari kun je je hart ophalen op Recordplanet’s Platen & CD Beurs in de RAI te Amsterdam. Dit is dé platenbeurs voor de platenverzamelaar, dj, popfanaat en cd-liefhebber. Er is een enorme keus uit soul en disco klassiekers uit de jaren 70, electro uit de jaren 80, exotica uit alle jaren en de eerste housekrakers uit de jaren ’90. Bovendien zijn er nieuwe titels te vinden, een zeer uitgebreide collectie hiphop op vinyl, originele funkplaten, fantastische obscure reggae, onovertroffen jazzuitgaven, allemaal originele releases. De hele geschiedenis van de dance-muziek bij elkaar. De toegang bedraagt 8 euro. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie vind je op de website van Record Planet.

Op zondag 27 januari kun je terecht in Limburg. Oldies Club Neerkant organiseert een grote internationale CD- en Platenbeurs. De beurs vindt plaats in gemeenschapshuis “De Moost in Neerkant. De zaal gaat open om 11.00 uur en er zullen standhouders uit Nederland, België, Duitsland en zelfs uit Kroatië aanwezig zijn. Er kan tijdens de beurs gesnuffeld worden tussen meer dan 95.000 (vinyl) singles, lp’s, cd’s en dvd’s.

CD- en Platenbeurs in Neerkant
CD- en Platenbeurs in Neerkant

Oldies Club Neerkant bestaat 35 jaar en organiseert al vanaf die platenbeurzen in Neerkant, die elke keer weer door vele muziekliefhebbers uit heel Nederland, België en Duitsland bezocht worden.

Ook op 27 januari vindt de vinylmarkt in Oud-Terneuzen plaats in museumeetcafé De Vliegende Hollander. Je kunt hier terecht voor lp’s, singles en cd’s. De toegang is helemaal gratis.

platenbeurzen in januari
Bron afbeelding: Pixabay

Meer platenbeurzen in januari

Dit zijn lang niet de enige platenbeurzen in januari. Dit is slechts een kleine selectie. Je vindt dan kun je terecht op andere platenbeurs agenda’s. Zo vind je op LP Vinyl een agenda en ook op de website Platenbeurzen vind je een overzicht met vinylmarkten van Nederland en België. Op muziekblog Let’s Groef vind je een uitgebreide platenbeurs agenda met de eerstkomende 30 cd- en platenmarkten in de Lage Landen. Op Kilroy Records en GG REcords zijn de Belgische vinyl- en cd markten verzameld en op Plattensammeln vind je alle platenmarkten in Duitsland. Check ook deze vinyl-evenementen eens!

1 gedachte over “Prachtige platenbeurzen in januari”

  1. Op zondag 3 februari organiseert Mind Music van 11.00 tot 16.00 uur haar 10de Platen- en CD beurs in Harmelen (tussen Utrecht en Woerden). Op deze beurs worden, over 85 meter verdeeld, 2de hands vinylplaten, cd’s, mdvd’s, cassettes en andere muziek gerelateerde items te koop aangeboden. De prijzen zijn vanaf € 0,50 tot duur (collectoritems). Tegen de 200 bezoekers bezoeken deze beurs.

Een reactie plaatsen