The Monty Python Instant Record Collection

The Monty Python Instant Record Collection is de titel van twee compilatie-albums van Monty Python-groep. En met zo’n album in je platenkast, hoef je dus nooit meer zelf een platenverzameling op te zetten.Best Of van Monty Python

Dit bijzondere album werd in uitgebracht in 1977 en is eigenlijk een soort ‘Best Of’. Het album bevat nummers afkomstig van de 5 eerdere albums van Monty Python. Nudge Nudge uit de video hierboven staat er ook op. De ondertitel van deze plaat luidt The pick of the best of some recently repeated Python hits again, Vol II. Dat Vol. II was pure onzin. Er was nooit een Vol. I geweest. Monty Python humor, net zoals het design van de hoes dat ontworpen was door Terry Gilliam.

The Monty Python Instant Record Collection

Uitloopgroef

Monty Pynthon zou Monty Python niet zijn, als ze een geintje met de plaat hadden uitgehaald. Hiervoor hadden ze hulp ingeschakeld van George Peckham . IN de uitlooggroef op kant 1 sprak hij het volgende bericht Dear mum, cutting another python record. I’ll be home late tonight, luv Porky. Op de andere kant stond “Special record no. 471. ring charisma for your prize now!”.

Bronnen: Another Monty Python Blog, Monty Python, Moors Magazine, Wikipedia

Een reactie plaatsen